gebruikt een zeer effectief huismiddeltje om bewaarde voedingsmiddelen klaar te maken voor gebruik.
In de drukke tijden waarin velen leven, is de diepvriezer een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse planning. Hoewel er steeds meer belang wordt gehecht aan gezonde voeding met lokale en biologische producten, is het voor velen toch erg handig om diepvriesporties in huis te hebben, vooral dierlijke eiwitten, om dagelijks te kunnen consumeren.
Zo worden in veel huishoudens kipfilets, worstjes of hamburgers bewaard, om maar een paar voorbeelden te noemen, om ze later te kunnen bereiden voor de lunchbox voor op het werk. In dit verband is het bekend hoe belangrijk het is om producten op de juiste manier te ontdooien, zodat het risico op bacteriegroei wordt voorkomen en de kwaliteit en textuur zo min mogelijk worden aangetast.
Om veilig te ontdooien, wordt aangeraden dit geleidelijk te doen, zodat het hele product op temperatuur komt. Als je geen tijd hebt, is het altijd een goede optie om de magnetron te gebruiken of koud water te gebruiken. Nu heeft, een slager met een lange carrière en bekend als op sociale media, onlangs een zeer nuttige truc onthuld om in korte tijd te ontdooien, die een groot succes is.
“Superhandige truc”
“Superhandige truc”, kondigt hij aan het begin van de publicatie aan, en belooft dat hij een manier heeft om vlees “in vijf minuten” te ontdooien. Hiervoor heb je een pan met water nodig, een beetje azijn (hij giet er een scheutje in) en een snufje zout, en je roert alles goed door elkaar zodat de drie ingrediënten gemengd worden.
Vervolgens raadt aan om het stuk bevroren vlees dat je wilt bereiden in een luchtdichte zak te doen en deze vervolgens in de pan te leggen. Deze combinatie “versnelt het proces dankzij de reactie van de azijn en het zout in het water”, benadrukt de expert. Hij legt uit dat dit mengsel ervoor zorgt dat de temperatuur stijgt, wat helpt bij het snel ontdooien.
“En het beste is: het bederft het vlees niet”, concludeert de slager aan het einde van de video, die bijna honderd reacties heeft gekregen. Veel volgers bedanken hem juist voor deze truc, die blijkbaar werkt, hoewel sommigen opmerken dat goed ontdooien niet in zo’n korte tijd kan worden bereikt.
Er zijn meer meningen. “Om in een noodsituatie uit de brand te helpen is het een heel goed idee, maar vergeet niet dat het belangrijk is om zo langzaam mogelijk te ontdooien, in dezelfde koelkast, want voedsel dat een zeer radicale seizoensverandering ondergaat, wordt erg gevaarlijk voor ons lichaam op het vlak van bacteriën”, waarschuwt een zekere Molaniak. Anderen zijn het erover eens dat deze truc de verspreiding van bacteriën kan bevorderen. “Het invriezen moet heel snel gebeuren en het ontdooien heel langzaam”, oordeelt een zekere Santi.