Kaas is overal ter wereld geliefd. Het is echter een hele uitdaging om het lang vers te houden, omdat het, als het niet op de juiste manier wordt bewaard, de neiging heeft om uit te drogen. In dit kader is er een trucje met zout dat alles gemakkelijker maakt.
Zout versterkt niet alleen de smaak van kaas, maar werkt ook als een natuurlijk conserveermiddel. Door een deel van het vocht te absorberen, helpt het bacteriën en schimmel te voorkomen, waardoor het voedsel langer vers en sappig blijft.
Hoe gebruik je zout in kaas
- Voordat je zout toevoegt, veeg je met keukenpapier het overtollige vocht van het oppervlak van de kaas.
- Strooi een dun laagje grof zout over het hele oppervlak.
- Doe de kaas in een luchtdichte bak en zet deze in de koelkast. Het zout zorgt ervoor dat er niet zo snel schimmel ontstaat.
- Controleer de kaas om de 2 à 3 dagen en verwijder overtollig vocht met keukenpapier.
Hoe lang blijft de kaas op deze manier goed?
Als u de kaas op deze manier in de koelkast bewaart, blijft hij tussen de zeven en tien dagen vers en kunt u hem op elk moment consumeren.