Openingsoptocht GESPUIS: Processie van het vermoorde boek

Ter opening van het Gespuis Festival wordt gehouden:

Processie van het vermoorde boek

Vrijdag 25 oktober om 18:00 verzamelen we bij nachtclub Bitterzoet bij de Spuistraat 2, Amsterdam. Iedereen is welkom!

Bij het Lieverdje wordt, naar Oud – Duitse traditie het boek verbrand.

En zal de bekende stadsdichter Kamiel Proost een gedicht voordragen.

Daarmee is het Festival Gespuis geopend. U bent allen ook van harte welkom bij de 30 locaties in de Spuistraat die 3 dagen lang een feestelijk Jubileum Programma zullen aanbieden!

Wat is er aan de hand?
Op last van regenten, ministers & loodsbazen is de publicatie van het boek van kunstenaar Martijn Crowe ‘Kroniek van de Loodsen’ verboden door de rechter.
Een peperdure advocatenkantoor stond klaar om hen van dienst te zijn. Daar kan een normaal mens niet tegenop. Zij gebruikten: Rechtsmisbruik, Regentenpolitiek en “valsheid in geschrifte” alsmede oneigenlijk gebruik van de Nederlandse taal.  En waarom? Om een mooi boek te doen vernietigen, een kunstwerk!

Wat betekent dit voor Nederland?
Dit schept een waar precedent, mocht het voorkomen dat een wetenschappelijk werk door het onderwerp van de studie niet gewaardeerd wordt, dan staat de Nederlandse Rechterlijke macht klaar om het te verbieden.

Alleen in dictaturen worden boeken verboden die iets gezaghebbends te zeggen hebben. Is Nederland een dictatuur aan het worden.

Al jaren worden kunstenaars en mensen die onwelvallige woorden spreken in ogen van machtigere mensen het spreken ontnomen. En wat doen wij eraan?

GESPUIS viert al deze stemmen die weggemaakt worden.omslag event processie

1 thought on “Openingsoptocht GESPUIS: Processie van het vermoorde boek

Comments are closed.